به گزارش داتکام نیوز به نقل از خبرگزاری آنا، راشاتودی روز جمعه در گزارشی نوشت: جولی کوزاک، سخنگوی صندوق بینالمللی پول گفت: گسترش بریکس بایستی مورد حمایت قرار گیرد؛ همچنین عضویت ترکیه در این گروه میتواند برای پیشرفت آن در سطح جهانی مفید باشد.
در سال ۲۰۰۹ به وسیله چین، روسیه و برزیل تاسیس شد و با عضویت آفریقای جنوبی، مصر، ایران، امارات متحده عربی و اتیوپی گسترش یافت؛ ترکیه نیز به عنوان آخرین کشور اوایل سپتامبر سال جاری میلادی برای عضویت در بریکس، درخواست داد.
روز جمعه نیز ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: کوزاک در پاسخ به این سوال که آیا صندوق بینالمللی پول خطری در عضویت ترکیه در پیمان بریکس میبیند؛ پاسخ داد: به نظر ما تعمیق و گسترش همکاریهای بین المللی اتفاقی مثبت است و باید مورد حمایت قرار گیرد؛ به خصوص اگر این اتفاق در جهت افزایش تمرکز و کاهش هزینههای سرمایه گذاری در کشورهای همکار ما باشد. پیوستن به برجام و چنین طرحهایی تصمیم ملی هر کشور و به این تصمیم احترام گذاشته خواهد شد.
آنکارا پیش از این بر حق خود برای برقراری روابط با هر کشور یا سازمان بینالمللی که انتخاب میکند، تاکید کرده و اعلام کرده است که تعامل با بریکس یا سازمان همکاری شانگهای (SCO) با سایر تعهدات آن از جمله ناتو تداخلی ندارد.
همچنین رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه پیشتر گفته بود: ما همه این ساختارها و اتحادها را دارای کارکردهای متمایز میدانیم. آنکارا به دنبال این است که برای همه سازمانهایی که بخشی از آن است، "شریک قابل اعتماد" باشد و ما بریکس را جایگزینی برای هیچ ساختار دیگری نمیدانیم.
اردوغان تاکید کرد: ما به عنوان یک عضو ناتو، تعامل با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، بریکس، اتحادیه اروپا یا سازمان کشورهای ترک را مشکلی نمیبینیم. ما معتقدیم این روابط به صلح جهانی کمک میکند.»
اولین جامعه خبری فناوری و نوآوری ایران
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به هاب بین الملل فناوری و نوآوری ایران است.