به گزارش داتکام نیوز به نقل از خبرگزاری آنا؛ معضل ناترازی تولید و مصرف انرژی در کشور این روزها رنگ جدیدی و به خود گرفته است و گویی در حال تبدیل شده به دغدغه ای اصلی است.بسیاری، راه حل این مشکل را در افزایش تولید حامل های انرژی میدانند و اعتقاد دارند باید با قدرت بیشتری وارد صنعت تولید انرژی شویم. نسخه های از این دست دیگری نیز برای حل مشکل ناترازی پیچیده شده است؛ از جمله ترغیب مردم به مدیریت مصرف که البته به جا است.
اما سوال اصلی اینجاست؛ آیا برای حل مشکل ناترازی انرژی و خاموشی های مکرر تنها راه موجود افزایش تولید گاز طبیعی و ساخت نیروگاه های برق جدید است؟
در همین رابطه محمدعلی صادقی، کارشناس حوزه نفت و انرژی به خبرنگار آنا گفت: افزایش تولید انرژی نیز محدودیت دارد و نمیتوانیم همیشه با افزایش تولید خود را به مصرف برسانیم؛ به همین جهت چاره مشکل ناترازی تولید و مصرف را باید در جای دیگری جست.
به گفته صادقی؛ در عصر امروز و برای کاهش خاموشیهای برق به جای افزایش تولید انرژی بایستی به سوی افزایش بهرهروی وسایل مصرفی با تکیه بر ارتقاء فناوری و تکنولوژی برویم.
وی ادامه داد: غیر از معضلاتی که هم اکنون مسبب ناترازی در صنعت برق و خاموشیهای مکرر در کشور است، غیر استاندارد بودن وسایل برقی است. بسیاری از لوازمی که با انرژی الکتریکی کار میکنند و در کشور مورد بهره بردار قرار گرفته اند، به هیچ وجه استاندارد نبوده و تکنولوژی آنها متعلق به دههها قبل است.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: لازم است که مجری قانون با دقت و نظارت به وسیله سازمان استاندارد از بهرهوری هر وسیله الکترونیکی که قرار است در کشور تولید و استفاده شود نظارت داشته باشد. سازمان استاندارد نیز موظف است که بر بالا بودن رده مصرف انرژی محصولات الکترونیکی نظارت داشته باشد.
وی در ادامه گفت: خریدار معمولا به این نکات توجه چندانی ندارد و نفع اقتصادی در زمان خرید را ترجیح میدهد به همین جهت بهرهوری محصولات الکترونیکی به نظارت سازمان استاندارد و اعمال قانون از سوی حاکمیت نیاز دارد. یعنی لازم است عرضهای انجام شود که از مبدا استاندارد بوده و با سطح بالایی از تکنولوژی و بهره وری ساخته شده باشد.
صادقی تصریح کرد: در زمینه وسایل گازسوز نیز متاسفانه ضعف تکنولوژی و هدر رفت انرژی بسیار بالاست است در حالی که با یک طرح ابتکاری و ترغیب مصرف کنندگان و تعمیرکاران لوازمی که با گاز طبیعی کار میکنند، میتوان تکنولوژی مشعل و یا سیستم سوخت رسانی را بهبود بخشید و از حجم زیادی اتلاف انرژی جلوگیری نمود.
اولین جامعه خبری فناوری و نوآوری ایران
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به هاب بین الملل فناوری و نوآوری ایران است.