menusearch
dotcomnews.ir

درس‌های کریستوفر نولان و فیلم اوپنهایمر برای عصر هوش مصنوعی

تقویم
یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳
جستجو

درس‌های کریستوفر نولان و فیلم اوپنهایمر برای عصر هوش مصنوعی

(0)
(0)
اشتراک خبر در شبکه های اجتماعی اشتراک
تاریخ درج خبر دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
تعداد بازدید خبر 29
درس‌های کریستوفر نولان و فیلم اوپنهایمر برای عصر هوش مصنوعی

فیلم اوپنهایمر به‌عنوان جدیدترین ساختۀ کریستوفر نولان به سینماها آمد تا زندگی پدر بمب اتمی را در میان دوراهی‌های اخلاقی و احساسی روایت کند. اوپنهایمر فیلم بزرگی است که شاید درس‌های بزرگ‌تری برای انسان در سال 2023 داشته باشد؛ درس‌های بمب اتم برای بشری که با تمام سرعت به عصر هوش مصنوعی پا گذاشته است.

کریستوفر نولان، خالق فیلم‌های تحسین‌شده و محبوبی مانند اینتراستلار، این بار با فیلم اوپنهایمر داستان زندگی جولیوس رابرت اوپنهایمر، رهبر پروژۀ منهتن را که به ساخت اولین بمب‌های اتمی منجر شد، به تصویر کشیده است.

 

تلاش‌های اوپنهایمر برای ساخت مرگبارترین سلاح تاریخ بشر، با مقاومت‌ها و نگرانی‌هایی از سوی مقامات سیاسی و نظامی مواجه شده بود، اما در آخر به مرگ صدها هزار نفر در هیروشیما و ناکازاکی ختم شد. بمب اتم بعد از 8 دهه هنوز هم از سوی عده‌ای بزرگ‌ترین تهدید برای حیات در سیارۀ زمین و البته از سوی بسیاری، ضامن تکرار نشدن جنگ‌های بزرگ و در مقیاس جهانی به شمار می‌آید. با این وجود، یک تصمیم اشتباه، می‌تواند پایان همه‌چیز باشد.

چالش‌های هوش مصنوعی درست شبیه به بمب اتم

هوش مصنوعی نیز امروز با چنین چالش‌هایی دست و پنجه نرم می‌کند. یک فناوری جذاب که به نظر می‌رسد سرعت پیشرفت آن از سرعت سازگاری بشر سبقت گرفته است. هوش مصنوعی که می‌تواند راه بشر برای رسیدن به پیشرفت واقعی را از همیشه کوتاه‌تر کند، هم‌زمان می‌تواند به بیکاری‌های بزرگ، تنهایی بیشتر و در بدترین حالت، مانند بمب اتم به پایان بشر تبدیل شود.

کریستوفر نولان در مصاحبه‌ای با NBC NEWS این دورۀ زمانی را برای محققان AI یک «لحظۀ اوپنهایمر» دانسته و از آن‌ها خواسته تا مسئولیت عظیم یک دانشمند در حرکت به سمت تکنولوژی‌های جدید را درک کنند.

تکنولوژی می‌تواند پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی، غیرعمدی، غیرقابل بازگشت و ویرانگر داشته باشد. این پیامی است که نولان خواسته با فیلم اوپنهایمر برای جهانیان مخابره کند. شاید وقت آن رسیده تا دولت‌ها و شرکت‌های فناوری، در ازای هر دلار خرج برای پیشبرد هوش مصنوعی، یک دلار هم برای پیش‌بینی پیامدها و اثرات آن خرج کنند.

در این صورت هوش مصنوعی به جای پایان‌دهندۀ جهان‌ها، شاید بتواند نجات‌دهندۀ بشر باشد.

منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/news/technology/46621-artificial-intelligence-lessons- from -oppenheimer